Een meisje van honderd Marion Bloem

ISBN:

Published:

Paperback

304 pages


Description

Een meisje van honderd  by  Marion Bloem

Een meisje van honderd by Marion Bloem
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 304 pages | ISBN: | 5.14 Mb

Een Meisje van Honderd beschrijft het leven van het Balinese meisje Moemie, een meisje dat dingen ziet die anderen ontgaan. Dat is haar gave en haar noodlot. Moemie verliest haar ouders en familie door de rituele zelfmoord van het vorstenhuis opMoreEen Meisje van Honderd beschrijft het leven van het Balinese meisje Moemie, een meisje dat dingen ziet die anderen ontgaan.

Dat is haar gave en haar noodlot. Moemie verliest haar ouders en familie door de rituele zelfmoord van het vorstenhuis op Bali in 1906. De rest van haar leven is ze op zoek naar iets of iemand die het gemis van haar verwanten kan opvullen. Omdat Moemie oud wordt beslaat het verhaal een eeuw. Ze is helderziend en het boek beschrijft hoe wat ze ziet aanvankelijk erg verwarrend voor haar is.

Ze moet leren te begrijpen waar wat ze ziet vandaan komt, hoe ermee om te gaan, wanneer te zwijgen en wanneer te spreken om uiteindelijk te ontdekken dat het niet uitmaakt wat we zien of weten, want het leven gaat zijn eigen gang.

Niemand is te redden. Een tweede verhaallijn is die van de Indo-Europese familie die Moemie adopteert. Deze familie wordt via het verhaal van Moemie vijf generaties lang gevolgd, van de stammoeder Mamelie die in de Noord-Javaanse stad Semarang haar zeven kinderen op moet voeden via huwelijken, affaires, loyaliteit en verraad, liefde en jaloezie, tot velenakomelingen die overal ter wereld zijn terechtgekomen en iets van hun verleden proberen te begrijpen, of juist helemaal niet. De derde lijn komt voort uit de context van het verhaal.

Het speelt zich allemaal af tegen de achtergrond van kolonisatie, een opkomend nationaal besef in Nederlands Indië, de inval van de Japanners, de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, de dekolonisatie en hoe die tot in het heden zijn sporen nalaat in Indonesië. Maar ook sporen nalaat in het verhaal van de migratie en de diaspora van ontwortelde naar nieuwe aarde zoekende kinderen...Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Een meisje van honderd":


thefifteenbeforefifteen.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us