Kansallisomaisuuden ryöstö Seppo Konttinen

ISBN: 9789510361399

Published: 2009

Paperback

205 pages


Description

Kansallisomaisuuden ryöstö  by  Seppo Konttinen

Kansallisomaisuuden ryöstö by Seppo Konttinen
2009 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 205 pages | ISBN: 9789510361399 | 5.66 Mb

Parinkymmenen vuoden aikana eriväriset hallituskokoonpanot ovat myyneet kymmenien miljardien edestä maata, metsää, kiinteistöjä ja yrityksiä - kaikkien suomalaisten verorahoilla kerättyä yhteistä varallisuutta - alennuksella yksityiselle pääomalle.MoreParinkymmenen vuoden aikana eriväriset hallituskokoonpanot ovat myyneet kymmenien miljardien edestä maata, metsää, kiinteistöjä ja yrityksiä - kaikkien suomalaisten verorahoilla kerättyä yhteistä varallisuutta - alennuksella yksityiselle pääomalle.

Kansallisomaisuuden halpamyynti on tehty ilman poliittista keskustelua, vaivautumatta kysymään mitään äänestäjiltä.Jos yhteistä omaisuutta ei olisi myyty yhteiskunnan osakesalkun arvo ja osinkotuotto olisivat vuonna 2007 olleet jo kaksinkertaisia. Mediassa visusti vaietun tutkimuksen mukaan valtionyhtiöiden yksityistyminen ja myynti ovat aiheuttaneet veronmaksajille noin viidentoista miljardin euron tappion.

Taloustoimittaja Seppo Konttinen tekee tuoreessa pamfletissaan Kansallisomaisuuden ryöstö tilinpäätöksen harjoitetusta politiikasta: Jos äänestäjät olisivat aikoinaan saaneet äänestää valtionyhtiöiden kohtalosta, olisi sijoituksia tehty suomalaisiin pörssiyhtiöihin.

Fortum olisi yhä kansan omaisuutta eikä Ensoakaan olisi myyty ruotsalaisille. Sähkö olisi edullista ja työpaikat olisivat säilyneet Kemijärvellä. Maan eliitin takinkääntö valtion omistajapolitiikassa on vääjäämättä tullut veronmaksajille kalliiksi.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Kansallisomaisuuden ryöstö":


thefifteenbeforefifteen.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us